Ποικιλία Σαρντονέ

Το Σαρντονέ είναι αναμφισβήτητα η πιο δημοφιλής λευκή ποικιλία οίνου στον κόσμο. Μπορούμε να βρούμε αμπελώνες από Σαρντονέ σε όλα τα άκρα της υφηλίου. Το Σαρντονέ είναι γαλλική ποικιλία σταφυλιού που δημιουργήθηκε με τη διασταύρωση των γαλλικών ποικιλιών Πινό Nουάρ, Πινό Μπλανκ και της Αυστριακής ποικιλίας Γουε Πλανκ. 

Το Σαρντονέ εισήχθη στην Κύπρο στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Η Κυπριακή κυβέρνηση την περίοδο αυτή προσπαθούσε να αναβαθμίσει την ποιότητα του Κυπριακού κρασιού και ένας από τους τρόπους ήταν η εισαγωγή διεθνών ποικιλιών όπως το Σαρντονέ.

Το Σαρντονέ έχει προσαρμοστεί εξαιρετικά στο ζεστό κλίμα της Κύπρου και έχει αποδείξει πως παράγει καταπληκτικά λευκά κρασιά. Λόγω του ζεστού κλίματος της Κύπρου, το Σαρντονέ παράγει περισσότερα ζάχαρα. Αυτός είναι και ο λόγος που στην Κύπρο ένα συνηθισμένο Σαρντονέ έχει αλκοολικό βαθμό γύρω στο 13-14%. Τα Κυπριακά Σαρντονέ παράγουν κρασιά με περισσότερο όγκο και αρώματα από τροπικά φρούτα. Στη Κύπρο μπορούμε να βρούμε Σαρντονέ που δέχονται παλαίωση σε δρύινα βαρέλια και φρέσκα Σαρντονέ που δεν δέχονται καμία παλαίωση.


Chardonnay-grapes-cyprus-paphos-fikardos-winery

Ξυλογέφυρο, Λευκό Ξηρό

Αλκηστη, Λευκό Ξηρό

Οινοποιείο Φικάρδος

Στο οινοποιείο Φικάρδος δουλεύουμε σε στενή συνεργασία με τους αμπελουργούς και στοχεύουμε πάντα στη συγκομιδή των καλύτερων σταφυλιών. Εκτός από διεθνείς ποικιλίες στο οινοποιείο Φικάρδος δίνουμε μεγάλη έμφαση στις κυπριακές γηγενείς ποικιλίες.

Ακλουθήστε μας

Επικοινωνία

Επισκεφτείτε το οινοποιείο μας για δωρεάν περιοδεία και γευσιγνωσία των κρασιών μας.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα –Παρασκευή απο 08:00-13:00 και 14:30-17:00, Σάββατο: 08:00-13:00.
Επικοινωνήστε μαζί μας και κάντε κράτηση.

22 Μιχαλάκι Σαββίδη, Μεσόγη Πάφος

Τηλέφωνο: +357-26949814

Fax: +357-26938517

info@fikardoswines.com.cy