Ποικιλία Σέμιλλον

Η ποικιλία Σέμιλλον είναι μια από τις πολλές διεθνείς ποικιλίες σταφυλιών που εισήχθησαν στην Κύπρο στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Η πλειοψηφία του Σέμιλλον καλλιεργείται στις ημιορεινές περιοχές της επαρχίας Πάφου απ’ όπου και το Οινοποιείο Φικάρδος προμηθεύεται τα σταφύλια του.

Το Σέμιλλον είναι μια γαλλική ποικιλία σταφυλιού η όποια καλλιεργείται σε ζεστά και κρύα κλίματα. Σαν ποικιλία είναι αρκετά παραγωγική, εύκολη στην καλλιέργεια και αρκετά ανθεκτική στις ασθένειες. Τα σταφύλια του Σέμιλλον είναι μέτριου μεγέθους, στρογγυλά με σχετικά λεπτή φλούδα. Το Σέμιλλον παράγει κρασιά με αρκετή οξύτητα, μέτρια σε σώμα και αλκοολικό βαθμό μεταξύ 12 – 14%. Στην Κύπρο τα κρασιά από Σέμιλλον αποδίδουν τροπικά αρώματα όπως μάνγκο, κίτρινο ροδάκινο και παπάγια. Σε άλλες περιοχές του κόσμου, όπως Γαλλία και Αυστραλία, το Σέμιλλον χρησιμοποιείται κυρίως για την παραγωγή γλυκών κρασιών ενώ στην Κύπρο συνδυάζεται με το Ξυνιστέρι για την παραγωγή ξηρών και ημίξηρων κρασιών.

Semillon, cyprus wine, cypriot wine, white wine

Αμάλθεια, Λευκό Ξηρό Κρασί.

Κατερίνα, Λευκό Ξηρό Κρασί.

 

Οινοποιείο Φικάρδος

Στο οινοποιείο Φικάρδος δουλεύουμε σε στενή συνεργασία με τους αμπελουργούς και στοχεύουμε πάντα στη συγκομιδή των καλύτερων σταφυλιών. Εκτός από διεθνείς ποικιλίες στο οινοποιείο Φικάρδος δίνουμε μεγάλη έμφαση στις κυπριακές γηγενείς ποικιλίες.

Ακλουθήστε μας

Επικοινωνία

Επισκεφτείτε το οινοποιείο μας για δωρεάν περιοδεία και γευσιγνωσία των κρασιών μας.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα –Παρασκευή απο 08:00-13:00 και 14:30-17:00, Σάββατο: 08:00-13:00.
Επικοινωνήστε μαζί μας και κάντε κράτηση.

22 Μιχαλάκι Σαββίδη, Μεσόγη Πάφος

Τηλέφωνο: +357-26949814

Fax: +357-26938517

info@fikardoswines.com.cy