Καμπερνέ Σοβινιόν

 Το Καμπερνέ Σοβινιόν είναι η πιο δημοφιλής κόκκινη ποικιλία σταφυλιού στον κόσμο. Η παραγωγή Καμπερνέ Σοβινιόν ξεκίνησε στη Γαλλία απ’ όπου και κατάγεται. Σήμερα καλλιεργείται σε όλες σχεδόν τις οινοπαραγωγικές χώρες συμπεριλαμβανομένου χωρών της Βόρειας και Νότιας Αμερικής, Ευρώπης, Αυστραλίας και Νοτίου Αφρικής.

Το Καμπερνέ Σοβινιόν εισήχθη στην Κύπρο κατά τη δεκαετία του 1970 και μαζί με το Σιράζ είναι από τις πιο καλά προσαρμοσμένες διεθνείς ποικιλίες στο νησί. Το ζεστό κλίμα της Κύπρου είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πιο φρουτώδων Καμπερνέ Σοβινιόν κρασιών με υψηλότερο αλκοόλ.

Σύμφωνα με την Ναταλία Μακλιν:

Το Καμπερνέ Σοβινιόν είναι ένα κόκκινο ξηρό κρασί που μπορεί να παλαιώσει για πολλές δεκαετίες και να εξελιχθεί σε κάτι πιο περίπλοκο και ισορροπημένο. Όταν είναι νεαρό τα χαρακτηριστικά αρώματα του συμπεριλαμβάνουν φραγκοστάφυλο, μαύρα βατόμουρα, βότανα και κέδρο ή δρυ. Όταν ωριμάσει παίρνει αρώματα από σαγηνευτικά μπαχαρικά, άνηθο, βιολέτες, δέρμα, ελιά, καπνό και κουτί πούρων.

Στην Πάφο η ποικιλία Καμπερνέ Σοβινιόν μεγαλώνει με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή διαμορφωμένο σε κύπελλο. Ο τρόπος αυτός χρησιμοποιείται στην Κύπρο για χιλιάδες χρόνια. Ο μέσος όρος ηλικίας των αμπελώνων μας είναι 15 με 20 χρονών.

Cabernet Sauvignon grapes from Paphos, Cyprus at fikardos winery

Φικάρδος Καμπερνέ Σοβινιόν, Κόκκινο Ξηρό

Βαλεντίνα, Ημίγλυκο Ροζέ

Ιάσονας, Ημίγλυκο Κόκκινο

 

Οινοποιείο Φικάρδος

Στο οινοποιείο Φικάρδος δουλεύουμε σε στενή συνεργασία με τους αμπελουργούς και στοχεύουμε πάντα στη συγκομιδή των καλύτερων σταφυλιών. Εκτός από διεθνείς ποικιλίες στο οινοποιείο Φικάρδος δίνουμε μεγάλη έμφαση στις κυπριακές γηγενείς ποικιλίες.

Ακλουθήστε μας

Επικοινωνία

Επισκεφτείτε το οινοποιείο μας για δωρεάν περιοδεία και γευσιγνωσία των κρασιών μας.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα –Παρασκευή απο 08:00-13:00 και 14:30-17:00, Σάββατο: 08:00-13:00.
Επικοινωνήστε μαζί μας και κάντε κράτηση.

22 Μιχαλάκι Σαββίδη, Μεσόγη Πάφος

Τηλέφωνο: +357-26949814

Fax: +357-26938517

info@fikardoswines.com.cy