.

Ο Κυρ. Θεόδωρος Φικάρδος

Ο Θεόδωρος Φικάρδος δεν είναι ο συνηθισμένος οινοπαραγωγός σας. Οι πιο πολλοί φίλοι και συνεργάτες του τον περιγράφουν ως απλό, φιλικό και παθιασμένο με την δουλειά του. Στην ηλικία των 22 ετών είχε το δικό του εστιατόριο και είχε ήδη δουλέψει σαν σερβιτόρος, ζαχαροπλάστης και σεφ. Η δουλειά του τον βοήθησε να αγαπήσει το καλό φαγητό και να καλλιεργήσει το πάθος του για το κρασί.

Το ταξίδι του στον κόσμο της οινοπαραγωγής ξεκίνησε όταν παντρεύτηκε την Έλλη Φικάρδου το 1985. Η σύζυγος του καταγόταν από ένα μικρό χωριό της Πάφου, τη Χούλου, που ήταν περιτριγυρισμένο από αμπέλια. Όπως και οι περισσότεροι κάτοικοι, η κυρία Έλλη είχε τους δικούς της αμπελώνες. Αυτό αποτέλεσε την τέλεια ευκαιρία για να πραγματοποιήσει ο κύριος Φικάρδος το όνειρό του. Το πρώτο βαρέλι από κρασί οινοποιήθηκε το 1988 στο πατρικό σπίτι του πατέρα του, Αχιλλέα. Το κρασί προοριζόταν μόνο για την οικογένεια, φίλους και πελάτες του εστιατορίου του. Τον επόμενο χρόνο λόγω της αυξημένης ζήτησης οινοποίησε δύο βαρέλια και έτσι άρχισε την καριέρα του σαν οινοποιός. Το 1990 με τη βοήθεια της οικογένειάς του αποφάσισε να μετατρέψει το χόμπι και πάθος του σε επάγγελμα.

Οινοποιείο Φικάρδος

Στο οινοποιείο Φικάρδος δουλεύουμε σε στενή συνεργασία με τους αμπελουργούς και στοχεύουμε πάντα στη συγκομιδή των καλύτερων σταφυλιών. Εκτός από διεθνείς ποικιλίες στο οινοποιείο Φικάρδος δίνουμε μεγάλη έμφαση στις κυπριακές γηγενείς ποικιλίες.

Ακλουθήστε μας

Επικοινωνία

Επισκεφτείτε το οινοποιείο μας για δωρεάν περιοδεία και γευσιγνωσία των κρασιών μας.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα –Παρασκευή απο 08:00-13:00 και 14:30-17:00, Σάββατο: 08:00-13:00.
Επικοινωνήστε μαζί μας και κάντε κράτηση.

22 Μιχαλάκι Σαββίδη, Μεσόγη Πάφος

Τηλέφωνο: +357-26949814

Fax: +357-26938517

info@fikardoswines.com.cy